MOTORSPORLARI › Skoda'nın İstanbul'daki hedefi podyum

Skoda'nın İstanbul'daki hedefi podyum

02 Haziran 2012 / 10:57 Skoda, İstanbul Rallisi'ni kazanarak şampiyonadaki iddiasını artırmak istiyor

Skoda'nın İstanbul'daki hedefi podyum
2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’na, Yüce Auto Skoda desteği ile Avrupa Şampiyonu pilot Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ve Türkiye’nin en istikrarlı pilotlarından, Burak Çukurova-Ünal Tezel ikilisi ile katılan Pegasus takımı, İstanbul Rallisi’ni kazanarak genel klasmanda iddialı duruma gelmek istiyor. Bu yıl 33.ncüsü düzenlenen ve 2012 yılının ilk toprak parkur yarışı olan İstanbul Rallisi 9-10 Haziran tarihlerinde koşulacak.

147,63 km‘si özel, toplam 338 kmlik parkurdan oluşan İstanbul Rallisi'nde, Türkiye Şampiyonası'nın bu yılki ilk toprak parkuru olması nedeniyle de daha fazla mücadeleye sahne olması bekleniyor.
 
Avrupa Şampiyonu pilot Luca Rossetti ilk iki yarışta asfalt pistte başarılı yarışlar çıkarttıklarını belirterek "Bu yıl ilk kez toprak parkura çıkacağız. Ancak Fabia S2000’in üstün performansının burada da devam edeceğine inanıyorum. İzleyenlere unutulmaz bir yarış seyrettirmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin en hızlı ve istikrarlı pilotları arasında yer alan Burak Çukurova ise, 2011 yılında bu parkurdan kürsüde yer alarak ayrıldıklarını belirterek “Bu yıl da aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz. Fabia S2000 ile bunu yapabileceğimize co-pilotum Ünal ile birlikte inanıyoruz“ dedi.

ÇOK OKUNANLAR