GÜNDEM › Skoda’nın üç klasik modeli ralli için Avusturya Alplerinde…

Skoda’nın üç klasik modeli ralli için Avusturya Alplerinde…

12 Temmuz 2014 / 14:48 Skoda, Avusturya'nın batısındaki Montafon Vadisi'nde düzenlenen Silvretta Classic Rallisi'nde boy gösterdi

Skoda’nın üç klasik modeli ralli için Avusturya Alplerinde…

Skoda’nın 100 yılı aşan tarihinde efsaneler arasına girmiş üç büyüleyici otomobili, Avusturya Montafon Alpleri'ndeki Silvretta Classic Rallisi'nde otomobil severlerle buluştu. Skoda’nın en eski modellerinden biri olan 1957 model “Skoda 440 Spartak” ilk kez klasik otomobil rallisinde halkın karşısına çıktı. Aslına sadık kalınarak restore edilen Sportif Spartak, 40 bg beygir gücündeki 1089 cc silindir hacmine sahip dört silindirli motoruyla, azami 110 km/s hıza ulaşabiliyor.,

Koleksiyonerler arasında oldukça popüler olan 1961 model turkuaz-yeşil renkli Skoda Felicia da rallide dikkatleri üzerine çeken modeller arasında yer aldı. Üstü açılabilen Skoda Felicia, zarif hatları ve kendine özgü arka kısmıyla, kendi çağının en güzel üstü açık otomobillerinden biri olarak gösteriliyor. 1959-1964 yılları arasında 15.000 adet üretilen Felicia, dört silindirli motoruyla 130 km/s azami hıza kadar çıkabiliyor.

Silvretta Classic Rallisi'ndeki en eski Skoda ise “1101 Roadster” veya daha iyi bilinen adıyla 1948 model ‘Tudor’ oldu. Kendi döneminde lüks olarak değerlendirilen ve Çek hükümetinin hizmetinde yer alan Tudor, 2. Dünya Savaşı sonrası otomotiv çağı açısından önemli bir Skoda temsilcisi olarak görülüyor. Tudor’un 1089 cc’lik dört silindirli motoru 32 bg güç üretiyor.

Avusturya Montafon Alpleri'ndeki Silvretta Classic, Avrupa'daki en uzun geçmişe sahip klasik otomobil rallilerinden birisi ve bu yıl 17'incisi düzenlendi. 530 km toplam mesafeli ralli; Voralberg'in caddelerinden ve Silvretta Alpleri’nin 2032 metrelik Bielerhöhe Geçidi zirvesinden geçen bir güzergahı izledi.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR