KONSEPT › Subaru, ekstrem BRZ konseptini New York’ta gösterdi

Subaru, ekstrem BRZ konseptini New York’ta gösterdi

01 Nisan 2015 / 19:54 STI Performance konseptinin motoru bir yarış otomobilinden geliyor

Subaru, ekstrem BRZ konseptini New York’ta gösterdi

Subaru, New York Otomobil Fuarı’nda gelecekte en yüksek performanslı BRZ olarak satışa sunulabilme ihtimali olan STI Performance konseptini gösterdi. Japon üreticinin en yeni konsept otomobili daha geniş ve daha agresif bir gövdeye, büüyk arka kanada ve kaslı kapı eşiklerine sahip. Konsept otomobilin kaputunun altında yer alan 2-litre boxer turbo motor ise markanın yarış otomobili BRZ GT300 ile paylaşılıyor.

Subaru her ne kadar otomobilin performans verilerini açıklamamış olsa bile, yarış otomobilinin 300 bg civarında güç ve 450 Nm civarında tork ürettiğini biliyoruz. Konsept otomobilin aerodinamik bileşenleri, şasisi ve süspansiyon bileşenleri de yarış otomobilinden elde edilmiş.

Her ne kadar güzel bir fikirmiş gibi görünse bile, Subaru bu otomobilin seri üretime geçmesi konusunda henüz bir şey söylemiş değil. Marka yetkilileri fuarda yaptıkları açıklamada otomobilin, Subaru Tecnica International’ın (STI) ABD’de yapacağı atılımı temsil ettiğini açıklarken, Japon üretici ABD pazarına özel modifiye edilmiş STI modellerin gelecekte ürün gamına yerleştirileceğini söylüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR