SEKTÖREL › Supsan, yerli üretimi destekliyor

Supsan, yerli üretimi destekliyor

04 Mayıs 2012 / 20:57 Supsan, yerli otomotiv üretimine yönelik teşvik paketinin otomotiv yan sanayinin gelişimini olumlu etkileyeceğini öngörüyor

Supsan, yerli üretimi destekliyor
Borusan Holding kuruluşlarından biri olan Supsan Motor Parçaları, Türkiye'de motor üretiminin gelişmesini yüksek teknolojili ürünleriyle destekliyor. Supsan, yerli otomotiv üretimini destekleyen teşvik paketinin, motor ekipmanı üreten yerli yan sanayinin gelişmesine, büyümesine ve global bir oyuncu haline gelmesine yardımcı olacağını düşünüyor. Supsan Motor Parçaları Genel Müdürü Salih Alson konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Motor, yüzlerce farklı parçadan üretiliyor. Türk otomotiv yan sanayi, özellikle motor ekipmanları üretimi konusunda önemli yetkinliğe ve bilgiye sahiptir. Bu potansiyeli değerlendirmek gereklidir. Ana sanayinin motor üretim yatırımları yapması ve Türkiye'deki üretimin bu şekilde büyümesi durumunda cari açığın gerileyeceğine inanıyoruz. Bu durumda üretilen her araç için yurtdışına daha az döviz çıkmış olacaktır. Yerli otomotiv üretimini destekleyen teşvik paketinin olumlu tepki almasından memnunuz. Bu paketin söz ettiğim amaca hizmet edebileceğine inanıyoruz."

Türkiye’de Üretilen Her 100 Aracın 80’ninde İthal Motor Kullanılıyor.
Verilere göre Türkiye'de 2011 yılında 1.235.000 adet araç üretildi. Yine 2011'de yaklaşık 1.000.000 adet motor ithal edildi. Yerli üretilen araçların %20'sinde yerli üretim motor kullanılırken, %80’inde ithal motor tercih edildi. Türkiye otomotiv sektöründe yıllık 6 milyar dolardan fazla motor ve aktarma organı ithal ediliyor. Supsan,  yerli üretim araçlarda Türkiye’de üretilmiş motorların kullanımının artması gerektiğini belirtiyor. Şirket, yerli otomotiv üretimine yönelik teşvikin yan sanayinin gelişmesini de olumlu etkileyeceğini öngörüyor.

ÇOK OKUNANLAR