MOTORSPORLARI › Suudi kadın sürücü Renault F1 ile buluştu...

Suudi kadın sürücü Renault F1 ile buluştu...

27 Haziran 2018 / 00:24 Suudi kadın girişimci Aseel Al-Hamad Renault F1 otomobilini kullandı...

Suudi kadın sürücü Renault F1 ile buluştu...

Arabistanlı kadın girişimci ve Suudi Arabistan Motorsporları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Aseel Al-Hamad, 10 yıl aradan sonra gerçekleşen Fransa Grand Prix’si öncesinde Renault Sport Formula 1 Takımı’nın E20 otomobilini kullanma fırsatına sahip oldu. Otomobil, 2012 Abu Dhabi Grand Prix’sinde F1 dünya şampiyonu Kimi Raikkonen’i zafere taşıyan araçla aynı tipte.

Aseel, 5 Haziran’da Le Castellet’de, Formula 1 otomobili ile ilk deneyimini gerçekleştirdi. Zorlu pistte Renault Sport Formula 1 Takımı mühendis ve teknisyenlerinin desteğiyle önce bir otomobil ile antrenman yapan Aseel, günün geri kalanında ise Renault’nun E20 Formula 1 otomobilinin direksiyonuna geçti.

Aseel, Dünya Ralli Şampiyonası sürücüsü ve şampiyonu Michèle Mouton’un başkanlığını yaptığı FIA Motorsporları Kadın Komisyonu’nda ülkesini temsil ediyor. Aseel’den kadınların bu spordaki konumunu destekleyecek ortak projelere, uluslararası forum ve konferanslara katılarak Suudi Arabistan'da kadınların eğitim ve öğretim stratejisine katkı sunması istendi.

Aseel Al-Hamad, “Genç yaşımdan bu yana yarış ve motorsporlarını seviyorum. Formula 1 otomobili kullanmak, hayallerimin ve hedeflerimin çok ötesinde bir şeydi. Fransa Grand Prix’sinde izleyicilerin önünde Renault Sport Takımı’nın E20 F1 aracını kullanmış olmak büyük bir onur. Umarım, Suudi Arabistan Krallığı’nda kadınların araç kullanmasına izin verildiği gün bunu gerçekleştirmiş olmam, tutku ve hayal kurma becerisine sahip olduğunuzda neler yapılabileceğinizi herkese gösterir.’’ dedi.

ÇOK OKUNANLAR