
Suudi kadın sürücü Renault F1 ile buluştu...
27 Haziran 2018 / 00:24 Suudi kadın girişimci Aseel Al-Hamad Renault F1 otomobilini kullandı...

Arabistanlı kadın girişimci ve Suudi Arabistan Motorsporları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Aseel Al-Hamad, 10 yıl aradan sonra gerçekleşen Fransa Grand Prix’si öncesinde Renault Sport Formula 1 Takımı’nın E20 otomobilini kullanma fırsatına sahip oldu. Otomobil, 2012 Abu Dhabi Grand Prix’sinde F1 dünya şampiyonu Kimi Raikkonen’i zafere taşıyan araçla aynı tipte.
Aseel, 5 Haziran’da Le Castellet’de, Formula 1 otomobili ile ilk deneyimini gerçekleştirdi. Zorlu pistte Renault Sport Formula 1 Takımı mühendis ve teknisyenlerinin desteğiyle önce bir otomobil ile antrenman yapan Aseel, günün geri kalanında ise Renault’nun E20 Formula 1 otomobilinin direksiyonuna geçti.
Aseel, Dünya Ralli Şampiyonası sürücüsü ve şampiyonu Michèle Mouton’un başkanlığını yaptığı FIA Motorsporları Kadın Komisyonu’nda ülkesini temsil ediyor. Aseel’den kadınların bu spordaki konumunu destekleyecek ortak projelere, uluslararası forum ve konferanslara katılarak Suudi Arabistan'da kadınların eğitim ve öğretim stratejisine katkı sunması istendi.
Aseel Al-Hamad, “Genç yaşımdan bu yana yarış ve motorsporlarını seviyorum. Formula 1 otomobili kullanmak, hayallerimin ve hedeflerimin çok ötesinde bir şeydi. Fransa Grand Prix’sinde izleyicilerin önünde Renault Sport Takımı’nın E20 F1 aracını kullanmış olmak büyük bir onur. Umarım, Suudi Arabistan Krallığı’nda kadınların araç kullanmasına izin verildiği gün bunu gerçekleştirmiş olmam, tutku ve hayal kurma becerisine sahip olduğunuzda neler yapılabileceğinizi herkese gösterir.’’ dedi.
-
İzmitli IONIQ 3 yollara çıktı
Hyundai IONIQ 3, dört donanım seçeneği ve 482 km'ye varan menziliyle satışa sunuldu
-
Renault MPV'de direnmeye karar verdi
Renault, E-Space konseptiyle popüleritesini kaybeden MPV segmentini terk etmeyeceğini söylüyor
-
816 HP'lik ikonik tasarımlı konsept
Peugeot, efsanevi 205 T16’dan ilham alan tamamen elektrikli E-T16 Concept’i tanıttı
-
Opel SW tasarımını yeniden yorumluyor
Opel, STX Concept ile station wagon modellerinin geleceğine ilişkin tasarım vizyonunu ortaya koydu
-
Efsanevi Citroën 2CV geri dönüyor
Elektrikli bir şehirli olarak tanıtılan 2CV konsepti ilk neslin pratik ve basit kimliğini koruyor
-
RCZ elektrikli geleceğine hazırlanıyor!
Peugeot'nun RCZ Vision konsepti katı hal bataryaya, 1000V mimariye ve 500 HP güce sahip
-
Fiat'tan fonksiyonel bir konsept...
Fiat, çirkin ördek yavrusu lakaplı Multipla modelinden ilham alan Multiplay konseptini tanıttı
-
Yeni Hyundai BAYON Paris'te tanıtıldı
Hyundai’nin yenilenen B-SUV modeli, artık daha fazla hacim, teknoloji ve konfor vaat ediyor
-
Bursalı Dacia Striker dünya sahnesinde
Dacia, C segmentindeki yeni crossover modeli Striker’ı Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS