GÜNDEM › Tesla sahipleri markanın açığını buldu...

Tesla sahipleri markanın açığını buldu...

26 Eylül 2015 / 22:10 Tesla sahipleri Model S P85D’nin ürettiği gücün doğru olmadığını bildirdi, marka internet sitesindeki değerleri değiştirdi

Tesla sahipleri markanın açığını buldu...

Bir grup Tesla sahibi, sahip oldukları Model S P85D model otomobilin ürettiği güç değerinin doğru olup olmadığını sorguladı. Bir araya gelen 71 Tesla sahibi Elon Musk’a açık bir mektupla ulaşırken, mektupta “Bu mektubu size bir grup meraklı Tesla sahibi, yatırımcısı ve, belki de en önemlisi, destekçisi olarak yazıyoruz. P85D’nin  691 bg güce sahip olduğunu söyleyerek pazarladınız. Otomobil bu güce sahip değil. Biz, dinamometre testleri ve profesyonel performans veri kaydedicileri gibi çeşitli test metotları ile tamamen dolu şarja sahip bir otomobilin aktarma organlarında herhangi bir kayıp yaşanmadan önce maksimum 415 kW (556 bg) güç ürettiğini ölçtük. Güçteki bu eksiklik otobanda sollama hızlarında belli oluyor ve otomobil bir Audi RS7 karşısında etkisiz kalıyor.” sözlerine yer verdi.

Bu açık mektuptan kısa bir süre sonra açıklama yapan Tesla baş teknoloji yöneticisi JB Straubel, üreticinin blog’undan yaptığı açıklamada “Dört tekerlekten çekişli, çift motorlu araçlarımızın ‘eşdeğer’ güç değeri konusunda bazı kafa karışıklıkları mevcut. Arkadan itişli tek motorlu Model S’in  ürettiği maksimum güç otomobilin versiyonuna (60, 85, P85) bağlı olarak yaklaşık 360-470 bg arasında değişmektedir. Dört tekerlekten çekişli P85D’yi piyasaya sürdüğümüzde basit ve tutarlı bir yaklaşımla iki elektrikli motorun kombine güçlerini toplam değer olarak yansıttık.” diyerek konuya göndermede bulundu.

Straubel yaptığı bu açıklama ile birlikte soruya net bir cevap vermiş olmadı. Ancak Tesla’nın resmi sitesinde P85D için yazan kombine güç değeri siteden kaldırıldı.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR