
Toyota'nın Sakarya'daki fabrikasına yeni model ve batarya yatırımı
17 Ekim 2022 / 13:47 Yaklaşık 7 milyar TL'lik yatırım sonucunda yılda 162 bin adet hibrit ve plug-in hibrit otomobil ile 44 bin batarya üretilecek

Toyota'dan önemli bir yatırım haberi geldi. Türkiye’nin 2. büyük ihracatçı şirketi olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya’da bulunan üretim tesislerinin modernizasyon yatırımı için 6.95 Milyar TL’lik yatırım teşvik belgesi aldı. Bu yatırım sonucunda yıllık 162 bin adet hibrit ve plug-in hibrit teknolojili otomobil ile 44 bin adet batarya üretimi gerçekleştirilmesi planlanıyor. Üretilecek yeni modelin ikinci nesil Toyota C-HR olacağı tahmin ediliyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şirketimizin büyümesi; yüksek üretim kalitemizin, verimliliğimizin ve diğer birçok faaliyetlerimizin Toyota yönetimi tarafından takdir görmesinin bir sonucudur. Biz de tüm ekip arkadaşlarımızla 2023 yılında üzerimize düşen görevleri büyük bir özveri ile planladığımız çerçevede hayata geçireceğiz” dedi.
Erdoğan Şahin, “Toyota’nın sürekli gelişim yaklaşımının yansıması olan bu yatırım, güçlü üretim alt yapısı ile farklı beklentilere cevap verebilecek nitelikte araçlar üretmeye devam etmek için önemli bir adımdır. Söz konusu yatırım aynı zamanda, Toyota'nın küresel gücünün bir parçası olan Sakarya’daki üretim tesisimizin, global anlamda önemli aktörlerinden biri sayıldığını da teyit etmektedir” dedi.
Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim hacmine sahip fabrikası konumundaki Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye 2021 yılında, %90’ı 150’yi aşkın ülkeye ihraç edilen 230 bin araç üreterek ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladı. Bugüne kadar 3 milyon adetten fazla araç üretmiş olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, halen 5500 çalışanı ile üretim faaliyetlerini sürdürüyor.
-
İzmitli IONIQ 3 yollara çıktı
Hyundai IONIQ 3, dört donanım seçeneği ve 482 km'ye varan menziliyle satışa sunuldu
-
Renault MPV'de direnmeye karar verdi
Renault, E-Space konseptiyle popüleritesini kaybeden MPV segmentini terk etmeyeceğini söylüyor
-
816 HP'lik ikonik tasarımlı konsept
Peugeot, efsanevi 205 T16’dan ilham alan tamamen elektrikli E-T16 Concept’i tanıttı
-
Opel SW tasarımını yeniden yorumluyor
Opel, STX Concept ile station wagon modellerinin geleceğine ilişkin tasarım vizyonunu ortaya koydu
-
Efsanevi Citroën 2CV geri dönüyor
Elektrikli bir şehirli olarak tanıtılan 2CV konsepti ilk neslin pratik ve basit kimliğini koruyor
-
RCZ elektrikli geleceğine hazırlanıyor!
Peugeot'nun RCZ Vision konsepti katı hal bataryaya, 1000V mimariye ve 500 HP güce sahip
-
Fiat'tan fonksiyonel bir konsept...
Fiat, çirkin ördek yavrusu lakaplı Multipla modelinden ilham alan Multiplay konseptini tanıttı
-
Yeni Hyundai BAYON Paris'te tanıtıldı
Hyundai’nin yenilenen B-SUV modeli, artık daha fazla hacim, teknoloji ve konfor vaat ediyor
-
Bursalı Dacia Striker dünya sahnesinde
Dacia, C segmentindeki yeni crossover modeli Striker’ı Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS