MOTORSPORLARI › Türkiye'nin ilk profesyonel yarış simülatörü

Türkiye'nin ilk profesyonel yarış simülatörü

07 Mayıs 2012 / 13:47 Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı'nın katkılarıyla geliştirilen SIMTECH profesyonel yarış simülatörü basına tanıtıldı

Türkiye'nin ilk profesyonel yarış simülatörü
Sitron Bilişim tarafından 2 yıllık bir AR-GE çalışmasının ardından, Amerikan ve Alman çözüm ortaklarıyla son 3 yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı katkılarıyla geliştirilen “Türkiye'nin İlk Profesyonel Yarış Simülatörü” SIMTECH basına tanıtıldı. 5 Mayıs 2012 günü Point Hotel Barbaros’ta yer alan The Game salonunda yapılan lansmana AK Parti İstanbul milletvekili eski milli futbolcu Hakan Şükür, Türkiye Digital Oyunlar Federasyonu TUDOF Başkanı Mevlüt Dinç ve simülatörlerin gelişimine destek olan son 3 yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı da katıldı. Kalabalık bir katılıma sahne olan organizasyonda yazılı, görsel ve dijital medya mensupları STP3000 ve STP3100 olmak üzere iki ayrı modeli bulunan simülatörleri yakından tanıma ve test etme imkanı buldular.

Ralli pilotluğu tecrübesine, aldığı makina mühendisliği eğitimini de katan Castrol Ford Team Türkiye pilotu Yağız Avcı, SIMTECH'in geliştirilmesine büyük destek verdi. Uzun zamandan beri bilgisayar ve konsol oyunlarına da büyük ilgisi olan Yağız Avcı, aynı zamanda sanal dünyanın da en hızlı isimlerinden biri.
 
SIMTECH simülatörlerde kullanılan malzemelerin tamamı uzun süren testler sonucunda belirlenmiş, dünya çapında kalitesini kanıtlamış ürünler olması ile de dikkat çekiyor. SIMTECH her türlü gerçekçiliği elde edebilmek için yürütülen Ar-Ge çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan simülatörler Türkiye'nin en gerçekçi yarış simülatörü halini aldı. SIMTECH hakkında daha fazla bilgiye; www.simtech.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
 

ÇOK OKUNANLAR