
Uzun menzilli BMW i3 satışa sunuldu
15 Haziran 2020 / 12:56 Yeni bataryasıyla 260 km'lik (WLTP) menzil sunan BMW i3 (120 Ah) Türkiye pazarına sunuldu

İlk kez 2014 yılında yollara çıkan tamamen elektrikli BMW i3'ün daha fazla menzil sunan yeni bataryalı versiyonu 407.800 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye'de. BMW i3 (120 Ah) yeni nesil yüksek voltajlı pilleri sayesinde, pil hücre kapasitesini 120 amper saate yükselterek, WLTP test standartlarına göre günlük kullanımda ortalama 260 kilometrelik menzil sunuyor. Bu değer kullanıma bağlı olarak (NEDC) 335 km’ye kadar ulaşabiliyor. Bu da her biri 12 lityum-iyon depolama hücresine sahip sekiz modülden oluşan yeni bataryasıyla BMW i3'ün bir önceki nesle göre yüzde 30 daha fazla menzil sunduğu anlamına geliyor.

BMW’nin elektrikli sürüş karakterini ortaya koyan eDrive teknolojisiyle birlikte gelen BMWi3 (120 Ah), 170 bg güç sunan elektrikli motoruyla 0’dan 100 km/s hıza 7.3 saniyede ulaşıyor. Kalkıştan itibaren kesintisiz bir güç sunan BMW eDrive teknolojisi, sessiz sürüş performansıyla konforu maksimum seviyeye taşırken, emisyonsuz olmasıyla da daha çevreci bir sürüşe imkan tanıyor. Ayrıca, hızlı şarj istasyonundan yapılan şarj işlemiyle yaklaşık 40 dakikada %80 doluluk seviyesine ulaşabilen BMW i3 (120 Ah), kısa şarj süresiyle birlikte şehir içi kullanımı kolaylaştırıyor.
8 yıl ve maksimum 100 bin kilometre batarya garantisiyle sunulan BMW i3 (120 Ah), modüler tasarımı sayesinde Borusan Otomotiv yetkili servislerinde kolaylıkla onarım ya da batarya değişimi yapılabilmesine olanak sağlıyor.

EDITION ELECTRIC SEÇENEĞİ
BMW i3 (120 Ah), en son nesil bağlanabilirlik özellikleriyle gelen Edition Electric seçeneğiyle kablosuz şarj, Apple CarPlay, HiFi by Harman Kardon Ses Sistemi ve yüksek çözünürlüğe sahip ekrandan iDrive dokunmatik kontrol konseptine olanak sağlayan Professional Navigasyon Sistemi gibi özellikleri sürücülerine standart olarak sunuyor. Ayrıca, anahtarsız girişe ve kilitlemeye olanak sağlayan Konfor Erişim Sistemi de standart olarak sunulan özellikler arasında. Bunların yanı sıra, BMW i Mavisi deri direksiyon, BMW i Mavisi dikişli koltuklar, Andesite Gümüş İç Kaplama’yla gösterge panelindeki ve kapı alanlarında bitki kenafından yapılan kaplamalar, Edition Electric seçeneğinin dikkat çeken diğer özellikleri arasında yer alıyor. Opsiyonel olarak sunulan Adaptif LED Far teknolojisiyle geceyi gündüze dönüştüren BMW i3 (120 Ah), standart olarak sunulan Park Asistanı Paketiyle, kullanıcılarına şehir hayatını kolaylaştırıyor.

ChargeNow kartıyla birlikte Eşarj’ın sunduğu ortak şarj hizmetlerinden yararlanabilen BMWi3 (120 Ah) sahipleri, ilave olarak 100 TL’lik bedelsiz kullanım hakkına da erişebiliyorlar. Ayrıca, bütün BMW i sahipleri için geçerli olan ve şarj süresini önemli ölçüde azaltan BMWi Wallbox, kullanıcıların talep ettiği lokasyona ücretsiz olarak kurulmaya devam ediyor. Standart şarj kablosuyla beraber, ortak şarj istasyonlarından faydalanma imkanı sağlayan mavi şarj kablosu ise BMW i3 (120 Ah) sahiplerine hediye olarak sunulmaya devam ediyor.
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS