MOTORSPORLARI › V1'de sıralamayı tecrübe belirledi!

V1'de sıralamayı tecrübe belirledi!

24 Haziran 2012 / 14:54 V1 Challenge'ın 23 Haziran'da İzmit Körfez Pisti'nde koşulan 2’nci yarışında pilot tecrübesi ön plana çıktı

V1'de sıralamayı tecrübe belirledi!
V1 Challenge’ın 2’nci yarışı İzmit Körfez Yarış Pisti’nde koşuldu. 2’si kadın toplam 18 pilotun start aldığı mücadele, saat 13.00’te antreman ve sıralama turlarının birarada yapılmasıyla başladı. İlk yarışın sıralamasını belirleyen pilotların bu ilk turları daha sonra yerini arka arkaya gerçekleşen 2 yarışa bıraktı.
 
Baştan sona kadar tampon tampona geçen ve 2’inci yarışın sıralamasını belirleyen ilk yarışta, pilotlar, hem en iyi zamanı gerçekleştirmek hem de önündeki rakibini geçmek için ter döktüler. 5’erli gruplar halinde piste çıkan araçların ilk 2’si bir üst grupla yarışmaya hak kazanırken diğer 3’lü ise 2’inci yarış için bekledi. İlk yarışın en iyi zamanı elde eden pilotu, son 3 senenin Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı olurken, 2’nci en iyi zamanı geçtiğimiz sezonun V1 Challenge 1’incilik kupasının sahibi Burak Çukurova, 3’üncü en iyi zamanı ise geçtiğimiz kış V2 Challenge’ta amatör olarak yarışan Göksun Erkek yaptı. Geçen sezon V1 Challenge 3’üncüsü Can Tolon ise ilk yarışı 5’inci sırada tamamladı.

V1 Challenge’ın İzmit Körfez Pisti’nde gerçekleşen 2’inci ayağı sonrası, ilk 3 sırayı Telia Sonera sponsorluğundaki Yağız Avcı, Doğuş Çay sponsorluğundaki Burak Çukurova ve MSA destekli aracıyla yarışan Göksun Erkek paylaştı. V1 Challenge Kadınlar Kupası’nda ise ilk iki sırayı Özge Yelkenci ve Tefal sponsorluğunda yarışan Ayşegül Kılıç aldı.

Ödüllendirme sistemiyle de Türkiye’de bir ilk yaratan V1 Challenge’ta, yarışı 1’nci bitiren pilot 6 bin lira, 2’nci 4 bin lira, 3’üncü ise 2 bin liranın sahibi oldu.
V1 Challenge’ın bundan sonraki yarışları, sırasıyla; 12 Ağustos Samsun, 9 Eylül İstanbul, 16 Eylül Aydın, 21 Ekim ve 4 Kasım İzmir’de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

ÇOK OKUNANLAR