MOTORSPORLARI › Volkicar'a herkes sahip olabilecek!

Volkicar'a herkes sahip olabilecek!

02 Aralık 2013 / 14:47 İlk yerli yarış otomobili olan Volkicar'ın iki kişiliği geliyor...

Volkicar'a herkes sahip olabilecek!

Ralli pilotu Volkan Işık, 2011 yılında lansmanını yaptıkları Volkicar'a gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Volkicar'ı kullanmanın zevkli olduğunu ancak belli bir kuvvet ve sporculuk gerektirdiğini ifade eden Işık, "Volkicar, mücadeleci ve hızlı bir otomobil.

Dolayısıyla buna ilgi gösteren kitle her geçen gün artıyor.İki kişilik yeni bir model yaparak bu kitleyi genişletmek istiyoruz. Şu anki modelin gücünü biraz aşağıya çekerek, kullanım özelliklerini kolaylaştırarak herkesin daha rahat sürebileceği bir otomobil tasarlıyoruz" dedi.

Volkicar'ın 0 kilometreden 100 kilometre hıza 5 saniyede çıktığını, önden çekişli, 115 beygir gücünde olduğunu, maksimum 150 kilometre hıza çıkabildiğini anlatan Işık, yeni aracın arkadan çekişli, 50 beygir gücünde ve maksimum 100-110 kilometre hıza ulaşabileceğini bildirdi.Işık, sportiflikten ziyade genç yaşlı, kız erkek herkesin kolay kullanabileceği bir yarış otomobili tasarladıklarını vurgulayarak, araçta vitesin bulunmayacağını, sadece gaz, fren ve direksiyonun yer alacağını anlattı.

2014'TE ÜRETİME GEÇMESİ PLANLANIYOR

Aracın portatifinin tamamlanmak üzere olduğunu, 2 ay içinde ilk denemeleri gerçekleştireceklerini dile getiren Işık, şöyle konuştu:
"Şu an aracın elektrik tesisatı yapılıyor. İlk portatif sonrasında üzerinde bazı değişiklikler yapabiliriz. Elektrik tesisatı yapıldıktan sonra aracı kullanıp sürücüye verdiği keyfi, hissiyatını ölçmek istiyorum. Araçta eksik kalan yanları tamamlayıp bir sene içinde üretime geçmeyi planlıyoruz."

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR