KONSEPT › Volkswagen’den üstü açık GTI konsepti!

Volkswagen’den üstü açık GTI konsepti!

31 Mayıs 2014 / 22:32 Alman üretici Wörthersee’de Gran Turismo 6’ya özel GTI Roadster konseptini tanıttı

Volkswagen’den üstü açık GTI konsepti!

Volkswagen Polyphony Digital’ın Playstation oyunu Gran Turismo 6 için özel olarak tasarladığı GTI Roadster Vision Gran Turismo’nun gerçek halini Avusturya Wörthersee’de düzenlenen festivalde tanıttı. Alman üretici tarafından “şimdiye kadar üretilmiş en etkileyici GTI” olarak betimlenen konsept otomobil iki koltuklu düzeniyle ve agresif ve radikal tasarımıyla gerçekten her açıdan oldukça etkileyici görünüyor.

Önde 235/35 ZR20, arkada ise 275/30 ZR20’lik lastiklerle çevrelenmiş 20 inçlik alaşım jantlar üzerinde oturan otomobil önde 15 inçlik, arkada 14 inçlik “süper otomobil stili” havalandırmalı disk frenlere sahip. İç mekanda ise alçak konumlandırılmış monokok karbonfiber koltuklar ve Alcantara kaplı dört kollu direksiyon dikkat çekiyor.

Konsept otomobilin nefes kesen tasarımı benzer şekilde nitelenebilecek aktarma organlarıyla bir araya getirilmiş. Otomobilin çift turbolu 3-litre V6 TSI motoru 510 bg güç ve 560 Nm tork üretirken, bu değerler 1421 kg’lık ağırlığa sahip konseptin 0-96 km/s hızlanmasını 4MOTION dört tekerlekten çekiş sisteminin de yardımıyla sadece 3.5 sn’de tamamlamasına yardımcı oluyor. 7-ileri DSG şanzımana sahip olan otomobil 2000 d/d’den itibaren 500 Nm tork sunarken, hızlanmayı 310 km/s’ye kadar sürdürebiliyor.

Sanal otomobil Haziran ayının ortasından itibaren Gran Turismo 6 oyuncularına sunulacak, ancak otomobilin üretime geçme ihtimali ne yazık ki oldukça düşük.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR