SEKTÖREL › Volvo, hedefine doğru ilerliyor...

Volvo, hedefine doğru ilerliyor...

22 Temmuz 2012 / 23:54 Volvo Car Corporation yeni güvenlik sistemleri ile sürüş alışkanlıklarını değiştiriyor

Volvo, hedefine doğru ilerliyor...
Volvo Car Corporation’ın güvenlik uzmanları, gelecekte hiçbir Volvo otomobilin trafik kazalarına karışmaması hayalini gerçeğe dönüştürmek amacıyla yoğun olarak birçok çalışma gerçekleştiriyor. Devam eden bu çalışmalardan biri de 2020 itibarıyla yeni bir Volvo otomobilin içerisindeki hiç kimsenin ciddi bir şekilde yaralanmaması.

Volvo Car Corporation’ın Güvenlik Stratejisi ve İhtiyaçlarından Sorumlu Kıdemli Müdürü Jan Ivarsson, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Doğru yönde ve net adımlar atıyoruz. Gelecekteki Volvo modeller için yeni teknolojiler geliştirmeyi hedefleyen bir dizi araştırma projemiz var...”

Yeni teknolojilerin birçoğu, sürücülerin modern trafik ortamındaki davranış şekillerine uygun olarak tasarlandı. Günümüzün sürücüleri geçmişteki sürücülerden farklılar. Örneğin, ABD’deki üç farklı araştırma enstitüsü tarafından gerçekleştirilen araştırmalar, modern sürücülerin direksiyon başındaki zamanlarının yüzde 25 ila 30’unu mobil iletişime odaklanmak gibi başka şeylerle ilgilenerek geçirdiklerini ortaya koyuyor. Araç kullanırken telefon görüşmesi yapan veya e-postalarını ya da mesajlarını kontrol eden sürücüler giderek daha yaygın hale geliyor. Bu tür durumlar sürücülerin dikkatini olumsuz etkilediğinden, yeni teknolojiler geliştirirken göz önünde bulundurulmaları gerekiyor.

Jan Ivarsson sözlerine şöyle devam ediyor: "Modern mobil toplumda gittiğimiz her yere sosyal hayatımızı da götürüyoruz. Otomobillerimiz de buna dâhil. Bizim için önemli olan, sürücüye her an ihtiyaç duyduğu desteği sağlayacak teknolojiyi yaratmak.”

Volvo Car Corporation'ın araştırmaları üç ana alan üzerinde yoğunlaşıyor: Aracın bulunduğu şeritte güvenli bir şekilde kalması, dörtyol ağızlarındaki ve kavşaklardaki kazaların önlenmesi ve yabani hayvanlarla çarpışmaların önlenmesi. Volvo Car Corporation bu amaçlarla, Otonom Sürüş Destek Sistemi (Autonomous Driving Support), Kavşak Destek Sistemi (Intersection Support) ve Hayvan Algılama Sistemi (Animal Detection) gibi teknolojiler üzerinde çalışıyor.
 

ÇOK OKUNANLAR