MOTORSPORLARI › WTCC'de Chevrolet'den erken zafer!

WTCC'de Chevrolet'den erken zafer!

06 Eylül 2011 / 22:44 WTCC Dünya Binek Otomobil Şampiyonası'nda yarışan Chevrolet, sezon bitmeden şampiyonluğunu ilan etti

WTCC'de Chevrolet'den erken zafer!
Chevrolet Cruze takımı, geçtiğimiz haftasonu yapılan WTCC Dünya Binek Otomobil Şampiyonası, İspanya Valencia yarışının ilk ayağında 1'inci ve 2'nci oldu.Takım ikinci yarıştaysa ilk 3 sırayı alarak büyük bir başarı elde etti. Chevrolet, aldığı bu sonuçlarla, 2011 sezonunun bitmesine 3 yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan etti. 2010 yılında da Dünya Şampiyonu olan Chevrolet Cruze, böylece bu başarısını perçinlemiş oldu. WTCC Dünya şampiyonu Chevrolet’yi,ikinci sırada BMW, üçüncü sırada Seat ve dördüncü sıradaysa Volvo markaları takip etti.Toplamda alınan 734 puan ile açık ara liderlik koltuğuna oturan Chevrolet’de, şimdi hangi pilotun 1'inci olacağı tartışılıyor.

Markalar Şampiyonluğundaki bu önemli başarı Sürücüler Klasmanı mücadelesine de yansıyor. Sürücüler klasmanındaki ilk 3 sırada açık ara puan farkıyla Chevrolet Cruze pilotları (Yvan Muller, Rob Huff ve Alain Menu) yer alıyor. 

ÇOK OKUNANLAR