GÜNDEM › X-Macera'da ilk ayak tamamlandı...

X-Macera'da ilk ayak tamamlandı...

26 Kasım 2018 / 01:12 Mercedes-Benz X-Class, Kuzey-Doğu ile Güney-Batı rotasındaki 3500 km'lik yolcuğunu tamamladı

X-Macera'da ilk ayak tamamlandı...

Mercedes-Benz’in ilk Pick-Up modeli X-Class, X-Macera projesi ile Türkiye’nin dört bir yanını dolaşmaya devam ediyor. X-Macera projesi kapsamında, deneyimli otomobil gazetecisi Okan Altan’ın direksiyonuna geçtiği Mercedes-Benz X-Class, Gürcistan ormanlarına açılan Türkgözü sınır kapısından başlayan rotasının ilk bölümünü Datça’daki Knidos’ta tamamladı. Mercedes-Benz X-Class, Türkiye’nin en Kuzey-Batısı’ndan Güney-Doğusu’na olan yaklaşık 3.500 km’lik zorlu yolculuğunu15 günde başarıyla tamamladı. Araç, tüm zorlu arazi koşullarının üstesinden gelerek, olabildiğince düz bir çizgide ilerleyerek yolculuğuna devam ediyor.

8072e6964573f9fa800a750c00edb8a9_0.jpg

X-Macera’nın rotasında Mercedes-Benz X-Class’ın sınırları sonuna kadar zorlanıyor. Aracın limitlerini zorlamak adına Türkiye’nin ve hatta bazı noktalarda dünyanın en zor rotaları listesine giren yerler tercih edildi. Türkgözü’nden başlayan X-Macera, Şavşat Karagöl, Artvin Hatila, Borçka Klaskur, Kaçkar Dağı, Ovit Karadeniz, Derebaşı Virajları, Karanlık Kanyon, Kapadokya, Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, Beyşehir Eğirdir ve Batı Toroslar üzerinden ilerledi. Ardından, Türkiye’nin en Güney-Batı noktalarından sayılan Datça’daki Knidos’a ulaşıldı. X-Macera’nın ikinci aşaması ise zorlu ve yeni rotasıyla hız kesmeden devam ediyor.

8072e6964573f9fa800a750c00edb8a9_1.jpg

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz, “X-Macera” projesini hayata geçirmelerinin ardından aldıkları olumlu tepkiler ile ilgili; “Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar olarak daha önce hiç yer almadığımız bir segmente giriş yaparken, aracımızın üstün özelliklerine güveniyorduk. Yaklaşık 1 yıllık sürede aracımız kendine özgü bir müşteri kitlesini oluşturdu ve segmentte premium beklentileri karşılayan yegâne araç konumuna geldi. Mercedes-Benz X-Class’ın hem yolda, hem de arazideki potansiyelini biliyorduk ve aracımızın sınırlarını zorlamak adına ‘X-Macera’ projesine başladık. X-Macera’nın ilk bölümü tamamlandığında görüyoruz ki; aracımız kabiliyetleri ile bekletilerin ötesine ulaşmanın yanı sıra, müşterilerimize araçlarına çok daha farklı uygulamalar yapılabileceğini göstermiş olduk. Bu proje sayesinde segment içinde X-Class’ın rakiplerinden nasıl ayrıştığını çok daha iyi anlatabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.    

8072e6964573f9fa800a750c00edb8a9_2.jpg

X-Macera projesinde direksiyondaki isim Okan Altan; “Türkiye’nin eşsiz güzellikleri eşliğinde zorlu rotamızda Mercedes-Benz X-Class’ı deneyimlemek adına yola çıktık. Bu yolculuğumuzda kesintisiz ilerleyişimizi aracımızın her türlü arazi koşullarına karşı koyabilmesi sayesinde gerçekleştirmekteyiz. Aracımızla dünyanın en tehlikeli 3 yolundan biri kabul edilen, Of’u Bayburt’a, Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan D-915’i bile, soğuk hava ve karlı zemine rağmen sorunsuz geçmeyi başardık. Mercedes-Benz X-Class’ın konforu ve gücünü ilerleyen dönemde de yeni rotalarda deneyimleyeceğiz. Bir sonraki aşama için takipte kalın!” diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR