MOTORSPORLARI › Yağız Avcı Marmaris Rallisi’ni de zirvede tamamladı!

Yağız Avcı Marmaris Rallisi’ni de zirvede tamamladı!

16 Mayıs 2016 / 09:02 Peugeot Sport Türkiye desteğinde Neo Motorspor adına Peugeot 208 T16 R5 ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi Marmaris Rallisi’ni kazandı

Yağız Avcı Marmaris Rallisi’ni de zirvede tamamladı!

Ülkemizin en eski uluslararası motor sporları organizasyonu Türkiye Rallisi, 13-15 Mayıs tarihlerinde Marmaris Rally Turkey adıyla ilk kez Muğla’nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirildi. Ralli haricinde, Marmaris Offroad Yarışı ve Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı’ndan oluşan Marmaris Auto Sport Fest, 150 araç ve 300 sporcunun katılımına ev sahipliği yaptı. Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde Avrupa Ralli Kupası’na da puan verecek olan ralli, 13 Mayıs Cuma günü 15:30’da izleyenlerin yoğun ilgisi altında Atatürk Meydanı’ndan verilen seremonik start ile başladı.

Toplam 60 ekibin katıldığı rallini ilk günü, 14 Mayıs Cumartesi sabahı saat 12:00’de İçmeler’den başladı. Rallinin ilk gününde Asparan ve Yeşilbelde bölgesinde yer alan beş özel etabı geçen ekipler, saat 18:00’den itibaren İçmeler Servis Alanı’nda günü noktaladılar. Zorlu rallinin ikinci günü ise, 15 Mayıs Pazar sabahı 08:30’da başladı. Ekipler ikinci günde ise, Asparan, Hisarönü ve Kufre bölgesindeki 6 özel etabı geçerek saat 15:00’den itibaren Marmaris Atatürk Meydanı’ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele ettiler.

İki gün süren Marmaris Rally Turkey, Neo Motorspor adına Peugeot 208 T16 R5 ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin zaferi ile sona erdi. Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta R5 ile Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin ikinci sırada tamamladığı rallinin genel klasman üçüncülüğünü ise Neo Motorspor takımından Mitsubishi Lancer EVO IX ile Uğur Soylu-Emir Şahin elde etti.

RC4 sınıfında Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta R2T ile Buğra Banaz-Burak Erdener ekibi zafere ulaşırken, Rc3 sınıfında GP Garage My Team adına Citroen C2 ile Kenan Kar-Soner Tamer, Kadın pilotlarda Neo Motorspor takımından Mitsubishi Lancer EVO IX ile Simin Bıçakcıoğlu, genç pilotlarda Saipcan Hasbay, kadın co-pilotlarda annesi Merve Hasbay ve genç co-pilotlarda da Tuğkan Erden birincilikleri paylaştılar.

Historic ralli klasmanında ise Bonus Unifree Parkur Racing’ten Engin Kap-Başar Yavuz birinci, Kemal Gamgam-Orkun Demirikinci, Parkur Historic’ten Burak Türkkan-Onur Aslan ise üçüncü oldular.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR