SEKTÖREL › Yeni GLC dizel versiyonuyla Türkiye'de...

Yeni GLC dizel versiyonuyla Türkiye'de...

02 Aralık 2022 / 13:33 Hafif hibrit teknolojili Mercedes-Benz GLC 220 d 4MATIC, 3.407.500 TL fiyat etiketiyle satışa sunuldu

Yeni GLC dizel versiyonuyla Türkiye'de...

Mercedes-Benz SUV ailesinin en dinamik üyesi olan yeni GLC, Türkiye yollarına çıkıyor. GLC, hem şehir içi asfalt yollarda hem de arazide her zaman üstün performans ve sürüş konforu sunmak üzere geliştirilmiş. İlk defa arka aks yönlendirme sistemiyle donatılan yeni GLC’nin yüksek standartları her ayrıntıda kendini gösteriyor. Yeni nesil MBUX bilgi-eğlence sistemiyle daha dijital ve akıllı bir otomobile dönüşen yeni GLC'de ayrıca son nesil dijital teknolojiler yer alıyor. Canlı görüntüler sunan 12,3 inçlik gösterge paneli ve 11,9 inçlik medya ekranı ile yapılandırılmış yeni nesil MBUX net bir bilgi sunumu ile bütünsel, estetik bir deneyim sunuyor. Otomobilde ayrıca navigasyon için MBUX Artırılmış Gerçeklik opsiyonu da sunuluyor. Bu teknolojide bir kamera, aracın ön bölgesini kaydediyor. Merkezi ekran hareketli görüntüleri gösterirken, örneğin trafik işaretleri, yön tabelaları, şerit değiştirme önerileri ve ev numaraları gibi sanal nesneleri, bilgileri ve işaretleri de üst üste getiriyor.

648346009c5df630782c1fa6639bf473_0.jpg

Yeni GLC, Mercedes-Benz SUV ailesinin bir üyesi olarak hemen kendini gösteriyor. AMG Tasarım Konsepti ile modern bir görünüm sunmakla kalmayan yeni GLC, gelişmiş bir aerodinamik verimlilik de sunan 20 inç jant seçenekleri ile sportif ve kendinden emin görünümünü destekliyor. Yeniden tasarlanan iki parçalı arka aydınlatma grubu, üç boyutlu bir iç tasarıma sahip arka cephenin genişliğini vurguluyor. 

Yeni GLC boyutlarıyla daha da dinamik ve güçlü bir SUV görünümünü sunuyor. 4.716 mm uzunluğu ile önceki modele göre 60 mm daha uzun ve 4 mm daha alçak olan otomobilin iz genişliği de önde 6 mm ve arkada 23 mm artırılmış. Aerodinamik olarak en uygun konfigürasyonunda GLC, ayrıca 0,29 Cd gibi gelişmiş bir sürtünme katsayısına ulaşıyor. Bu değer önceki modelde 0,31 Cd olarak veriliyordu. 

648346009c5df630782c1fa6639bf473_2.jpg

GLC'nin ön konsolu sade bir tasarıma sahip. Koltuk ve koltuk başlığı tasarımı da, katmanlar ve konturlu yüzeylerle kabin içine ferahlık kazandırıyor. Yeni GLC, nappa görünümlü bel çizgisine sahip deri astarlı bir ön konsol ile sunuluyor. Alüminyum süslemelere sahip açık gözenekli kaplamaların kahverengi tonlardaki yeni yorumu ile açık gözenekli siyah ahşap kaplama gibi yenilikçi yüzeyler farklı opsiyonlarda kullanılıyor.

648346009c5df630782c1fa6639bf473_1.jpg

GLC'nin bagaj hacmi de daha büyük arka çıkıntıdan yararlanarak 70 litre artışla 620 litreye ulaşıyor. Bu, günlük sürüşün yanı sıra aile ile yapılan yolculuklarda veya eşya taşıma noktasında farklılık yaratıyor. EASY-PACK elektrikli bagaj kapağı da GLC'de standart olarak sunuluyor. 

GLC'nin konfor donanımları da dikkat çekici. Örneğin ENERGIZING Plus paketi, bir düğme dokunuşu veya sesli komutla konfor işlevlerini yedi adede kadar konfor programı üzerinden bir araya getiriyor. AIR-BALANCE paketi de ENERGIZING Plus paketinin bir parçası. Kişisel tercihe ve ruh haline bağlı olarak iç mekanda özel koku deneyimi sunuyor. Tazeleyici iyonizasyonu, dış ve iç havanın filtrelenmesi sayesinde kabin içi hava kalitesi iyileştiriliyor. İsteğe bağlı ENERGIZING AIR CONTROL ise kabin içindeki hava kalitesini izliyor. Limit değerler aşıldığında klimayı hava sirkülasyonu moduna geçiriyor.

648346009c5df630782c1fa6639bf473_4.jpg

Yeni GLC sadece dizel motor seçeneği ile sunuluyor. Güncel 4 silindirli FAME (Family of Modular Engines) motor ailesinden gelen motor, ikinci nesil entegre marş jeneratörü (ISG) ile alt devirlerde motoru destekleyen hafif hibrit sisteme sahip. Motoru destekleyen 48 Volt beslemeli ISG, süzülme, ek destek veya geri kazanım işlevleriyle önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlıyor. Bunun dışında ISG sayesinde motor çok hızlı ve konforlu bir şekilde çalışıyor. Böylece start-stop işlevi sürücü tarafından neredeyse algılanmadan işlevini yerine getiriyor.

648346009c5df630782c1fa6639bf473_3.jpg

GLC’nin dinamik süspansiyon sistemi; önde yeni dört kollu süspansiyon ve yardımcı şasiye monte edilen çok kollu bağımsız arka süspansiyondan oluşuyor. Standart süspansiyon, gelişmiş sürüş ve gürültü konforu, üstün yol tutuş ve sürüş keyfi sunuyor. Off-road Engineering Paketi ile birlikte AIRMATIC havalı süspansiyon ve arka aks yönlendirmesi devreye giriyor. Ayrıca aracın yüksekliğini 20 mm arttıran ve önde alt koruma ve gövde altı koruması bulunan Off-road Engineering Paketi de sunuluyor. AMG dış tasarım konsepti ile spor süspansiyon sunuluyor.

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan; “Mercedes-Benz olarak duyusal sadelik tasarım felsefemizi sürdürüyoruz. Yeni GLC de bütün SUV portföyü modellerimiz gibi duyguları harekete geçiriyor. Dinamik sürüş keyfi, modern tasarımı ve off-road detaylarına sahip MBUX ve Artırılmış Gerçekliğe Sahip Navigasyon gibi özellikleriyle yeni GLC’nin hem macera tutkunları hem de ailelerde merak uyandıracağına eminim. Ayrıca yeni GLC, asfaltta üstün yol tutuş ve sürüş dinamikleri ve arazide üstün performans gibi tüm Mercedes-Benz SUV araçlarına özgü özelliklere de sahip” dedi.

ÇOK OKUNANLAR