İLK BAKIŞ › Yeni Kia Sorento artık daha lüks görünüyor

Yeni Kia Sorento artık daha lüks görünüyor

11 Ağustos 2014 / 08:37 İlk detay ve fotoğrafları yayınlanan crossover’ın resmi tanıtımı Paris Otomobil Fuarı’nda yapılacak

Yeni Kia Sorento artık daha lüks görünüyor

Kia 2015 Sorento’nun üzerindeki örtüyü kaldırdı. Yeni crossover özellikle selefine göre daha lüks tasarımıyla dikkat çekiyor. Yenilenen tasarımı ile birlikte crossover’ın ön kısmı üç boyutlu elmas şeklinde desenli “kaplan burnu” ızgaraya, yeni ön farlara, arkaya doğru alçalan tavan çizgisine ve daha yüksek bel çizgisine sahip olmuş. Tasarımda yapılan diğer yenilikler ise plastik gövde kaplamaları, krom detaylar ve bagaj kapağına monte edilmiş arka kanat olarak göze çarpıyor.

4780 mm uzunluğu, 1685 mm yüksekliği ve 80 mm artmış olan 2780 mm’lik aks aralığına sahip olan 2015 Sorento’nun iç mekan fotoğrafları henüz yayınlanmış değil, ancak Kia yetkilileri yeni crossover’ın daha geniş iç hacim ve pek çok yenilikçi özellik sunacağını iddia ediyor.

Bu ay içerisinde Güney Kore’de satışa sunulacak olan 2015 Kia Sorento’nun motor seçenekleri hakkında da henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak yeni crossover’ın 2.4-litre dört silindirli benzinli, 3.3-litre V6 benzinli, 2.0-litre CRDi dizel ve 2.2-litre CRDi dizel motor seçeneklerinin yanı sıra bir adet yeni hibrit sisteme sahip olabileceği söyleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR