
Yeni KIA Sportage karşınızda...
10 Haziran 2021 / 12:57 Geçtiğimiz hafta teaser görselleri yayınlanan 5. nesil Sportage yepyeni tasarımıyla gün ışığına çıktı

KIA, geçtiğimiz hafta yayınladığı teaser görsellerinin ardından beşinci nesil Sportage modelinin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Yepyeni bir tasarıma ve yeni nesil teknolojilere sahip olan otomobil, selefinden çok daha dikkat çekici bir görünüm sunuyor.

İlk kez KIA EV6'da gördüğümüz "Opposites United" adındaki yeni tasarım çizgisiyle şekillenen yeni Sportage, markanın "Kaplan Burnu" olarak adlandırdığı ön tasarımını devam ettirse de, geniş ön ızgarası ve bumerang formlu gündüz farlarıyla yepyeni bakışlara kavuşmuş. Yeni tasarım çizgisi Sportage'ın arka formunu da yeniden şekillendirirken, kaslı çamurluklar ve eğimli tavan çizgisiyle eskisinden daha sportif bir görünüm elde edilmiş.

Yeni Sportage'ın kabini de artık daha modern ve teknolojik görünüyor. Dokunmatik kumandalar, ön konsoldaki kavisli bir panelde yer alan 12,3 inçlik dijital gösterge ve üst donanımda 10,25 inç ebadında sunulan multimedya ünitesi Sportage'ın kabinini daha çekici bir ortama dönüştürürken, dairesel vites kumandası tasarımı da şık bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Boyutları ve teknik detayları henüz paylaşılmamış olsa da, yeni Sportage'ın kuzeni yeni Hyundai Tucson ile benzer sürüş asistanlarına ve boyutlara sahip olacağını düşünüyoruz. Sportage'ın motor gamının ise benzinli, dizel, hibrit ve plug-in hibrit seçeneklerden oluşması muhtemelen görünüyor. Motor gamı konusundaki detaylar da yeni Sportage'ın Avrupa versiyonu tanıtıldığında netlik kazanacak.
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.
-
Volvo’dan 2,5 milyon aracı kapsayan büyük güncelleme
Volvo Cars, 85 ülkeyi kapsayan kablosuz yazılım güncellemesiyle yeni Volvo Car UX arayüzünü kullanıcılarla buluşturuyor
-
GTI ruhu WEC mücadelesinde...
Team Peugeot TotalEnergies, 93 ve 94 numaralı Peugeot 9X8 için GTi mirasından ilham alan yeni tasarımını tanıttı






























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS