YENİ MODELLER › Yeni Octavia Scout’un ilk detayları belli oldu

Yeni Octavia Scout’un ilk detayları belli oldu

11 Şubat 2014 / 17:19 Skoda Octavia’nın off-road heyecanına hazır versiyonu Scout’un ilk detayları açıklandı

Yeni Octavia Scout’un ilk detayları belli oldu

Skoda, Octavia model gamını yeni versiyonlar ile genişletiyor. Octavia’nın Off-road koşullar ile daha rahat başa çıkmak için tasarlanan versiyon Octavia Scout’un ilk detayları ve fotoğrafları ortaya çıktı.

Yeni model Octavia Combi baz alınarak tasarlanmış ve daha sağlam duruşuyla dikkat çekiyor. Otomobil Combi’den farklı olarak ayrıca gri girişlerine sahip siyah renkte daha alçak tamponlara, önde daha geniş hava girişlerine ve yanlarda siyah koruyucu kaplamalara sahip. Scout’un standart Combi’den en farklı yönü ise 33 mm daha yüksek olması. Bu durum otomobilin hafif off-road kondisyonları ile daha rahat başa çıkmasına yardımcı olmuş.

Daha yüksek olmasının yanı sıra Scout’un bir başka farklı yanı ise sahip olduğu dört tekerlekten çekiş sistemi. Haldex 5 ile eşlenen bu sistem muhtemelen standart Octavia’dan alınacak iki dizel ve bir benzinli motorla birlikte çalışabilecek. Otomobil ayrıca 17 inçlik alaşım jantlara, farklı sis farlarına ve farklı bir çok fonsiyonlu deri direksiyona sahip olacak.

Octavia Scout’un yeni detaylarının önümüzdeki ay düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkması beklenirken, otomobilin satışlarına çok büyük ihtimalle yılın ikinci yarısından itibaren başlanacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR