LANSMAN › Yeni Renault Symbol Türkiye'de...

Yeni Renault Symbol Türkiye'de...

11 Şubat 2013 / 03:11 Yeni Symbol, iki farklı donanım seviyesi ve 27.990 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor

Yeni Renault Symbol Türkiye'de...
Uygun fiyat avantajıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobilleri arasında yer alan Renault Symbol'ün yeni nesli Türkiye'de. 27.990 TL'den başlayan fiyatlarla ülkemize giriş yapan yeni Symbol, Renault’nun yeni tasarım anlayışına uygun olarak tasarlanmış yüzü, yeni kabini, artan donanımı ve yeni motor seçenekleriyle iddiasını sürdürmek niyetinde.

Artık daha büyük bir Renault logosuna sahip olan Symbol, boyutlar açısından da artık daha büyük bir otomobil. 4348 mm uzunluğunda bir gövdeye sahip olan yeni Symbol, selefinden 87 mm daha uzun ve ayrıca 2634 mm'lik dingil mesafesinde de 161 mm'lik fazlalık sözkonusu. 510 litrelik geniş bir bagaja sahip olan Symbol'ün donanım listesi de artık daha kalabalık. Tüm versiyonlarda standart olarak bulunan ABS, AFU, ESP, ASR, sürücü ve yolcu hava yastıkları, ISOFIX çocuk koltuğu sabitleyici, emniyet kemeri ikazı gibi donanımlar sayesinde daha güvenli bir otomobil haline gelen Symbol, opsiyonel olarak sunulan 7 inç dokunmatik ekranlı Navigasyon ve Multimedya Sistemi Renault R-Nav, elektronik klima, standart donanımdaki USB ve bluetooth, Hız Ayar ve Sınırlayıcı ve Arka Park Sensörü gibi donanımlarla artık daha iddialı.

EKONOMİK MOTOR GAMI
Yeni Renault Symbol’de benzinli motor seçenekleri olarak; yeni 90 bg gücünde 0,9 lt Turbo ve 75 bg gücünde 1.2 16V üniteler yer alıyor. Otomobilde dizel seçenek olarak ise, Renault’nun kendini kanıtlamış 75 bg gücündeki 1.5 dCi motoru sunuluyor. Euro5 standartlarına uyum gösteren bu motorların "Eco" sürüş moduyla yüzde 10’a kadar yakıt tasarrufu sağladığı açıklanıyor. Symbol'ün gerek dizel gerekse benzinli versiyonları son derece tutumlu: 1.5 dCi motorun 100 km’de sadece 3.9 lt (103 g/km), 0,9 Turbo 90bg benzinli motorun ise 5.2 lt (119 g/km) tüketim değerleri sunduğu açıklanıyor.

"PAZARDA İDDİASINI SÜRDÜRECEKTİR"
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, yeni Symbol ile ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor: “Renault markasının 14 yıldır süren binek otomobil liderliğinde büyük katkısı olan modeli Symbol, Yeni Clio ile başlayan markanın yeni tasarım anlayışını yansıtıyor. Yepyeni tasarımı ile müşterilerimizin beğenisini toplamaya devam edecek ve pazarda iddiasını sürdürecektir.”

ÇOK OKUNANLAR