YENİ MODELLER › Yeni smart fortwo ve forfour Berlin’de tanıtıldı

Yeni smart fortwo ve forfour Berlin’de tanıtıldı

18 Temmuz 2014 / 08:57 Şehir otomobili kavramını yeniden yorumlayan smart, fortwo ve forfour modellerini yeniledi

Yeni smart fortwo ve forfour Berlin’de tanıtıldı

Avrupa’nın en genç otomobil markası olarak şehir içi otomobil kullanımının ideal alternatifi olan smart’ın yeni fortwo ve merakla beklenen dört kişilik forfour modelleri, Berlin’de gerçekleştirilen bir etkinlik ile ilk kez dünyaya tanıtıldı. Her iki model de sundukları kompakt oranlar ve zekice planlanan ayrıntıları ile sahip oldukları işlevsellik ile dikkat çekerken, bu yeni modeller smart tarafından “ailenin yeni üyesi” olarak adlandırılıyor.

Yeni otomobiller farları, ön konsoldaki havalandırma sistemleri ve kendilerine özgü tasarımları ile göze çarpıyor. Otomobilde hayat tarzını yansıtarak bir simge haline gelen ve kendi sınıfını oluşturan smart fortwo ve forfour modelleri, genç ve modern tasarımları ile hareketlilik, çevreye uyumları ile sorumluluk kavramlarını birleştiriyor. İki araç da arka bölümlerine yerleştirilen motorları ile şehir içi trafikte oldukça çevik çözümler sunmayı vaat ediyor. Renkli, enerjik, sportif ve özgün dış tasarım; eğlenceli, kullanışlı, kaliteli ve etkileyici görünüm sunan iç tasarım smart severleri ve yaşam tarzı ve işlevselliği bir arada arayan bireyleri etkilemeye hazırlanıyor.

Piyasaya sunulduğu günden bu yana tüm dünyada yoğun ilgi gören ve başarılı satış rakamlarını yakalayan smart, yeni modelleri ile şehir trafiği için kendine has çözümler sunuyor. Artan güvenlik ihtiyaçlarına rağmen 2.69 m uzunluğu değiştirilmeden geliştirilen yeni fortwo ve dört kişiyi şehir içinde A noktasından B noktasına götürebilecek kadar büyük olan yeni forfour artık daha fazla alan, daha fazla renk, daha fazla donanım ve daha fazla eğlence fırsatı sunuyor.

Mercedes-Benz güvenlik standartlarını tam anlamıyla karşılayan yeni smart’lar; markanın “gerçek hayat güvenliği” felsefesini standart ve opsiyonel olarak sunduğu güvenlik donanımları ile sürdürüyor. Araçlarda standart olarak sunulan ve yüksek süratte savrulmayı engelleyen yan rüzgar asistanı (crosswind assist) ile ESP ve opsiyonel olarak sunulan ve sürücüyü sesli olarak uyarabilen çarpışma önleme asistanı ve şerit takip yardımcısı bu güvenlik donanımlarına verilebilecek örnekler arasında yer alıyor.

Motor bölümünde, her ikisi de benzinli 71 bg’lik 1-litre 3-silindirli atmosferik ya da 90 bg’lik 0.9-litre, 3-silindirli turbo motor seçenekleri ile satın alınabilecek olan yeni smart fortwo ve dört kişilik smart forfour, Kasım ayından itibaren Avrupa’da satışa sunulacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR