LANSMAN › Yenilenen Transporter Kasım'da Türkiye'de...

Yenilenen Transporter Kasım'da Türkiye'de...

13 Eylül 2019 / 20:10 Transporter, makyajlı görüntüsü ve teknolojik yenilikleriyle dijital çağa adım atıyor

Yenilenen Transporter Kasım'da Türkiye'de...

Volkswagen Ticari Araç'ın 1949 yılına uzanan köklü bir geçmişe sahip Transporter modeli güncellendi. Altıncı nesil Transporter, T6.1 adıyla lanse edilen revize edilmiş versiyonunda yeni bir görünüm, dijital teknolojilerin ön planda olduğu kullanışlı bir kabin ve 9 adedi yeni olmak üzere 20'ye yakın sürücü destek sistemi sunuyor. Bundan 60 yıl önce Bulli olarak da adlandırılan T1 ile başlayan macerayı dijital çağa taşıyan yeni Transporter, Türkiye pazarında Kasım ayında satışa sunulacak.

ded4edcd160c07ebd34c63eb90e66123_0.jpg

Transporter'ın tasarımı bazı dokunuşlarla daha dikkat çekici hale getirilmiş. Özellikle yeni ön tampon ve büyük radyatör ızgarası daha prestijli bir görünümü beraberinde getirmiş. Aracın tüm City Van, Camlı Van ve Caravelle versiyonlarında gövde rengi tamponlara yer verilirken, yeni jantlarla da eskisinden daha havalı bir görünüm elde edilmiş.

ded4edcd160c07ebd34c63eb90e66123_1.jpg

Yeni Transporter’ın kabininde ise daha belirgin yenilikler bulunuyor. Hafif ticari araç sınıfı için kalite hissiyatı yüksek bir kabine sahip olan T6'nın ön konsolundaki eşya gözleri sayesinde evraklar, akıllı telefonlar ve diğer önemli aksesuarlar rahat bir şekilde muhafaza edilebiliyor. Yeni Transporter City Van, Camlı Van ve Caravelle modellerinde 6.5 inçlik dokunmatik multimedya sistemine yer verilirken, 2020 yılında pazara sunulacak olan Caravelle Highline modelinde ise dijital gösterge paneli (Active info display) ve 9.2 inç boyutunda dokunmatik ekrana sahip navigasyon sistemi yer alıyor. 

ded4edcd160c07ebd34c63eb90e66123_2.jpg

SÜRÜCÜ DESTEK SİSTEMLERİ İLE DAHA GÜVENLİ 
Yeni Transporter'daki teknolojik gelişim sürücü destek sistemlerinde de kendini gösteriyor. Aracın yeni sürücü destek sistemleri arasında; Şerit Takip Asistanı, yeni Transporter’ın otomatik olarak park alanına giriş çıkış yapmasını sağlayan Park Asistanı, römorkla geri gitmeye çalışan sürücülerin manevra yapmasını kolaylaştıran Römork Dengeleme Asistanı, sürücüye trafik işareti ve hız sınırlarını gösteren Trafik İşareti Tanıma gibi teknolojiler yer alıyor. Bu özellikler opsiyonel donanım olarak sunulmakta. Yorgunluk Tespit Sistemi ise yeni Transporter’ın standart donanımları arasında yer alıyor. Araçtaki bir başka güvenlik sistemi olan İkincil çarpışma önleme asistanı da standart olarak sunuluyor. Sistem, olası ikinci çarpışmayı önleme amacıyla ilk çarpışmadan sonra aracı frenliyor. İki bağımsız sensör sayesinde çarpışmanın derecesini algılıyor ve çarpışma yeterince kuvvetliyse aracı frenliyor ve hızını 10 km/s' ye kadar düşürüyor. Frenleme esnasında sürücü aracın kontrolünü istediği zaman devralabiliyor.

383e806146c0b4bf859aa327fedd6064_0.jpg

Elektromekanik servo direksiyon da yeni Transporter'da ilk kez sunuluyor. Hidrolik sistemin aksine yeni direksiyon sistemi, yüksek hızlarda güvenliği, düşük hızlarda ise konforu artırıyor. Elektromekanik servo direksiyon sistemi, direksiyon komutlarını tekerleklere önceki modellerde bulunan sistemlere göre daha hızlı iletiyor. Bu da yeni Transporter'ın hissedilir biçimde daha çevik ve hassas olmasını sağlıyor. Hollanda'da gerçekleştirilen basın lansmanında, hem otoyolda hem de şehir içi trafiğinde kullandığımız Transporter'ın sürüş kalitesinde hissedilir bir iyileşme gerçekleşmiş. Aracın özellikle şehir içindeki kullanım rahatlığı, yeni direksiyon sisteminin etkisiyle oldukça  artmış.

ded4edcd160c07ebd34c63eb90e66123_4.jpg

Yeni Transporter, ülkemize 110 ve 150 beygir gücünde iki farklı versiyonu olan 2-litrelik TDI motorla  sunulacak. 110 beygirlik TDI sadece manuel şanzımanla, güçlü versiyon ise hem manuel hem de otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabilecek. 2019 yılının sonunda Türkiye pazarına sunulacak olan Yeni Transporter, ilk planda Panel Van, City Van ve Camlı Van modelleri ile satın alınabilecek. Panel Van seçeneği, 110 ve 150 bg'lik 2.0 litre TDI motor, uzun şasi ve manuel şanzımanla satışa sunulacakken, City Van ve Camlı Van modellerinde ise; 2.0 TDI'ın 150 beygir gücündeki güçlü versiyonu görev yapacak. 

ded4edcd160c07ebd34c63eb90e66123_3.jpg

Volkswagen'in yeni hafif ticari modelinin Caravelle versiyonu ise Comfortline donanımıyla pazara sunulacak. 150 beygir gücünde 2.0 litrelik TDI motor, uzun şasi, düz ve otomatik şanzıman seçenekleriyle satın alınabilecek olan yeni Caravelle’de, mevcut Caravelle’e göre, App Connect, 6,5" ekranlı Composition Colour radyo, hız limitleme özellikli hız sabitleyici, her lastiğin basıncını ayrı ayrı denetleyen lastik basınç göstergesi gibi yenilikler bulunuyor. 

“Yeni Transporter çıtayı yukarı taşıyacak”

Transporter’ın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de birçok başarıya imza attığını söyleyen Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, Amsterdam’da basın tanıtımı ve test sürüşleri gerçekleştirilen Yeni Transporter’ın temelinin, 2003 yılında beşinci neslin pazara sunulmasıyla atıldığını söyledi. Transporter’ın 2003 yılından bu yana Türkiye’de kendi segmentinde 156 bin adetlik satış rakamına ulaştığını belirten Senyücel ayrıca, 10 yıla yakın bir süredir B segmentindeki liderliğini sürdüren modelin, ilgili dönem içerisinde yaklaşık yüzde 43’lük pazar payına ulaşarak, sınıfında neredeyse satılan her 2 araçtan biri olma başarısını gösterdiğini dile getirdi. 

ÇOK OKUNANLAR